Зловеща светлина хвърля прокуратурата в Силистра върху случая с изчезналата в реките на Дунав майка. Властите продължават да издирват жената и нейното 8-месечно бебе, а според разследавщите става върпос за самоубийство.

От жената и бебето все още няма следа, а в издирването им са се включили както българските, така и румънските власти.

Окръжната прокуратура е завела досъдебно производство за убийството на 8-месечното бебе. Според разследващите 31-годишната Айшегюл е скочила заедно с бебето си във водите на Дунав, като преди това е бутнала 7-годишния си син.

Припомняме, че момченцето беше спасено от мъж, преминаващ наблизо, който забелязал давещото се дете и веднага скочил в реката, за да го спаси.

Спасеното дете е било настанено в болницата веднага след инцидента. Няма опасност за живота му. Уведомени са граничните власти на Румъния, тъй като теченията на реката може да отнесат издирваните тела на румънския бряг.

Семейството живеело в Германия, но наскоро се завърнали в силистренското село Победа, откъдето са, за да изкарат акт за раждане на роденото в чужбина момиченце. По данни на съпруга на 31-годишната жена в деня на инцидента тя му е писала няколко съобщения със странен текст.

Разследващите са иззели запис от камера в района на произшествието, на който се виждат майката и двете й деца. Веднага след като тя е бутнала 7-годишния си син в река Дунав, Айшегюл е скочила с бебето си.

Действия по разследването продължават под надзора на Окръжната прокуратура в Силистра.

Още издирват майката и 8-месечното й бебе, изчезнали във водите на ДунавПрипомняме, че за зловещата случка стана ясно в събота