Спецсъдът остави за постоянно в ареста задържаните при акцията в петък по разследването срещу бизнесмена Васил Божков, който се укрива в Дубай. Мотивът – може да се укрият. Славчо Марков и Веселин Балтов бяха арестувани в петък при спецакция в София и Сандански, припомнят от БТВ. Обвинението е за участие в организирана престъпна група за убийства и изнудвания, ръководена от хазартния бос.

Решението за постоянен арест беше взето след заседание при закрити врата и стриктни мерки за сигурност. Защитниците на двамата обвиняеми се оплакаха, че в съдебната зала не е допуснат дори и наблюдател на Софийската адвокатска колегия.

В дома на единия задържан разследващите са открили профили и снимки на магистрати, на техните семействата, както и на висш служител в МВР. Намерено е и неподписано постановление на Софийската районна прокуратура от 2018 г. за наказателно производство за злоупотреба със средства. В него фигурира и името на Лиляна Деянова-Лилана. Синът на Славчо Марков, който е юрист и адвокат по делото на баща си, намекна за подхвърлени доказателства. „В дома ни се намери някаква папка, в един архив, който имаме аз и той, която никога, ама никога не сме виждали. Това е цялата инсинуация на прокуратурата“, смята адвокат Филип Марков.

Намериха снимки и лични данни на прокурори при обиските на приближените до БожковДвама са задържани при акцията