9 месеца, след като бе арестуван, бизнесменът Никола Проданов е напълно оневинен. Окръжна прокуратура е прекратила производството за разпространение на наркотици, водено срещу него, поради липса на доказателства. На 17 януари дистрибуторът на минерална вода „Михалково” бе задържан. Полицията му щраква белезниците, след като управителят на фирмите му Димитър Панайотов /24/ свидетелства срещу него. Панайотов е задържан три месеца по рано, след като в жилище, което държи под наем, полицията открива 3 килограма марихуана, килограм амфетамин и кокаин. В ареста Панайотов свидетелства, че всъщност наркотиците са на шефа му. Зам.-окръжният прокурор Димитър Махмудиев обаче заключава, че единственото доказателство са показанията на Панайотов, а те са крайно недостатъчни. Затова и прекратява производството. „Все още недоумявам как това момче, на което толкова много съм помагал и съм се доверявал ми скрои този номер”, коментира Проданов пред TrafficNews.bg.

Панайотов работил при него 4 години. Бил управител на няколко от фирмите му, отговарял за едно заведение за бързо хранене, за нон-стопа, който държали на ул. „Авксентий Велешки” и за пункт за спедиторски и застрахователни услуги.  „През лятото повечето време съм по Черноморието, защото там имам няколко супермаркета. Панайотов движеше нещата в Пловдив. Доверявах му се, почти го бях осиновил. В един момент обаче ми каза, че е решил да занимава за Германия и да работи там. Изненадах се, но в крайна сметка решението си беше негово” разказва Проданов. Ден преди да се качи на самолета обаче, Димитър е арестуван. В апартамент, който той държи под наем на ул. „Сан Стефано”, полицията открива голямо количество дрога. Проданов му наема адвокат и му плаща.

„В един момент явно са му предложили сделка или той е решил да се спаси, ако натопи мен. Иначе не мога да си обясня как може да ме замеси в тази история” обяснява бизнесменът. „По-късно разбрах, че Димитър е употребявал наркотици. Научих, че е злоупотребявал с името ми, парадирал е с нашите отношения” възмущава се Проданов и недоумява как без никакви доказателства са го арестували.

„Как е възможно да се уронва доброто име и престижа на човек, който осигурява работни места и плаща данъци, без да е извършил нищо нередно. Само защото някой е решил да го натопи”  казва предприемачът.

Очаквайте интервю с Никола Проданов!

TrafficNews.bg