Районна прокуратура-Пловдив повдигна две обвинения на пияния пловдивчанин, помлял няколко автомобила на улица „Поп Манол” в Кършияка тази сутрин.

Шофьорът, помлял 8 коли в Кършияка, е бил пиян28-годишният мъж е задържан

Едното от тях е бързо производство за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. Второто е досъдебно производство за причинени значителни имуществени вреди при управление на МПС на 7 автомобила.

След изготвянето на назначените експертизи двамата наблюдаващи прокурори ще преценят по-нататъшните действия по разследването, за които обществеността ще бъде уведомена.

И в момента по двете досъдебни производства се извършват процесуално-следствени действия.

Сигналът за потрошените автомобили е подаден снощи в 21:30 ч. в сектор „Пътна полиция”. Пробата на младия водач с дрегер показала наличие на 2,07 промила алкохол след залавянето му.

Виновникът за потрошените коли на ул. „Поп Манол" обичал бързите скорости. Това сподели мъж, който често засича автомобила в квартала. 28-годишният пиян мъж е шофирал черна s-класа.

Няколко паркирани коли са помляни в ПловдивПо асфалта има разпилени части

Разказите на свидетелите на инцидента може да прочетете тук:

Свидетел на мелето в Кършияка: Истинско чудо е, че няма пострадали, водачът най-редовно форсира из улицитеПияният 28-годишен трошач на коли бил любител на бързите скорости