Виновникът за потрошените коли на ул. „Поп Манол" обичал бързите скорости. Това сподели мъж, който често засича автомобила в квартала. 28-годишният пиян мъж е шофирал черна s-класа, според думите на очевидци „по-нов модел”.

Както TrafficNews вече съобщи, мъжът се е опитал да избяга от местопроизшествието, но е бил хванат от полицаи на бул. „България” и е задържан.

Сигналът за 8 потрошени коли е подаден снощи в 21:30 ч. в сектор „Пътна полиция”. Пробата на младия водач с дрегер показала наличие на над 2 промила алкохол.

„По последни сведения не 8, а 15 коли са блъснати. Щетите са много. Когато дойдох сутринта, колите бяха накачени по тротоарите, но ги свалиха. Днес собственикът на три от колите ще подава жалба в полицията. Една от колите беше забита дори в стълб. Не знам с каква скорост е карал, но това е ненормално. Събуждаш се и колата ти е тотал щета – безумие, добре че няма пострадали”, разказа за TrafficNews младеж, който живее в района.

Друг мъж, работещ в близост до случилото се, казва, че доста често засича автомобила на извършителя. И твърди, че е любител на бързите скорости, но не го познава.

„Почти винаги се изсилва по улиците, когато го засичам. Не знам как все още няма някой пострадал, но е въпрос на време това да се случи, ако не му бъдат наложени някакви санкции. В продължение на няколко метра мерцедесът избутваше едно "Пежо", даде на задна и след това продължи по пътя си”, твърди свидетел на инцидента.

Жена, живееща в кооперацията до инцидента, сподели, че към 21:00 часа е чула силен звук, а когато е излязла на терасата е видяла случващото се.

"Чухме с дъщеря ми някакъв силен шум, като сблъсък идващ отвън. Излязохме на терасата и видяхме как някакъв автомобил блъскаше колите в колоната една по една. По принцип винаги паркирам колата си пред нас, но явно съм изкарала късмет, защото снощи нямаше места и я спрях надалеч, иначе и моята кола щеше да излгежда по същия начин", разказа тя.

Няколко паркирани коли са помляни в ПловдивПо асфалта има разпилени части

Шофьорът, помлял 8 коли в Кършияка, е бил пиян28-годишният мъж е задържан