Полицията проверява документите за самоличност на фенове на футболния клуб „Ботев” Пловдив, предаде репортер на TrafficNews.

Както вече съобщихме, привържениците на жълто-черните в момента са в ресторант на бул. "Свобода". Четири буса с униформени са спрени пред заведението, а полицаите претърсват мъжете. Повечето от тях са облечени в черно и са с шалчета и шапки на „Ботев”.

По информация на очевидци, агитката с над 100 фенове на отбора се е движила по булеварда. Срещнали са се с привърженици на „Локомотив”, сред които имало и жена, и са ги нападнали. Изпотрошили са и колата им.

На потърпевшите е оказана медицинска помощ на място. Изяснява се и подадената от тях информация, че на жената е отнета дамската чанта. В полицията са отведени няколко от предполагаемите извършители.

Припомняме, че инцидентът стана часове преди пловдивското дерби между „Ботев” и „Локомотив”, което започва в 17.30 ч. на стадиона в Коматево.

Полицията обсади ресторант на бул. "Свобода", арестуваха няколко фенове на "Ботев"Фенове са потрошили и кола при нанесения побой и кражба