Полицията е обсадила ресторант на бул. "Свобода", където се предполага, че се намират част от голяма агитка с около 100 фенове от "Ботев Пловдив". Както TrafficNews съобщи, няколко от тях са нападнали четирима души днес на обяд. Сред тях е имало и жени, а една от тях е сигнализирала, че са взели и чантата ѝ при побоя. Нанесени са щети и по автомобил на пострадалите. 

Полицията съобщи, че за побоя са арестувани няколко души като предполагаеми извършители. 

"МВР изяснява обстоятелствата около конфликтна ситуация, възникнала днес по обяд на бул. Свобода. Множество сигнали от очевидци са постъпили на тел. 112 след 12 ч. По предварителни данни група мъже извели насила от лекия им автомобил шофьорката и нейния спътник и им нанесли побой, а впоследствие увредили и колата", посочиха от пресцентъра на МВР-Пловдив.

На потърпевшите е оказана медицинска помощ на място. Изяснява се и подадената от тях информация, че на жената е отнета дамската чанта. В полицията са отведени няколко от предполагаемите извършители. Допълнително е установено, че те са част от около 100 привърженици на пловдивския футболен отбор "Ботев", които се били събрали в близко заведение.

Активните действия по случая продължават.

По първоначална информация четиримата души са били нападнати, тъй като са припознати като привърженици на противниковия тим - "Локомотив Пловдив". 

Тази вечер се очаква дерби между двата пловдивски отбора.