Полицайката Анна Витанова, която участваше активно в разгрома на протестиращите от  #ДАНСWithMe в нощта на белия автобус, участва в опазването на обществени ред по време на протестите в столичния квартал „Орландовци“. Въпросната дама, която продължава да е служител на Специализираните полицейски сили, въпреки разследванията срещу нея, публикува меко казано расистки постове в социалната мрежа Фейсбук. Вчера вечерта тя публикува снимка със свой колега, като на нея двамата са в униформи. От фотоса става ясно, че са в кв. „Орландовци“, където точно по това време имаше протест на българи срещу роми, живеещи нелегално в квартала. Над снимката Витанова е написала „feeling да ни развържат ръцете“. Постъп предизвиква оживена дискусия сред приятелите на Витанова. 

Krasimir Drumchiiski, който е полицай от ОД МВР- Пловдив, е написал „Искам да вляза, с моите кучета, за 15 минути, не повече !!!“. В отговор полицайката пише: „Идвай, Краси. Аз ти разрешавам :)“. Nikolai Zarkov пита "Борчо ще ги бие ли?" , а Витанова отговаря "Едва ги удържам!"

Само ден преди началото на протестите в „Орландовци“ Витанова качва в профила си снимка, която може да бъде наречена расистка. На нея над няколко роми е написан текст „Искаме, Работа, Ток, Газификация!!!“. Под тях пък е ликът на Адолф Хитлер с текст под него „Ще имате, товарете ги на Вагоните!!!“.  

Вчера Витанова затвори профила си във Фейсбук, явно притеснена от фактът, че е предизвикала порой от възмущение в мрежата. 

TrafficNews.bg