Пловдивският лихвар - Владимир Петров, раздал 6 млн. лева заеми, остава в ареста за постоянно в ареста. Това постанови Апелативен съд-Пловдив.  

Срещу него са повдигнати обвинения за извършване на две престъпления. Едното от тях е за лихварство - предоставил парични заеми на обща стойност 6 000 000 лева на 240 физически лица, срещу уговорена лихва, като от тази дейност е получил доходи в размер на 1 000 000 лева. Със спечелените пари е закупил движимо и недвижимо имущество в различни градове на Южна България и с това е осъществил  друго престъпление - пране на пари.

По време на заседанието в предходната инстанция стана ясно, че доказателствата срещу него са открити заложени десетки коли, нотариални актове, както и  копия от лични карти, записни заповеди и учредени ипотеки. Клиентите на мъжа били над 250.

Апелативните магистрати споделиха мотивите на Окръжния съд, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен към извършването на двете инкриминирани деяния, за които е обвинен, като те се наказват с лишаване от свобода.

Съдът прие , че действително няма опасност  да се укрие, но има риск, при по-лека мярка за неотклонение, да повлияе на свидетели и по този начин да извърши друго престъпление.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Десетки коли и нотариални актове открити в пловдивския лихвар, раздал 6 млн. лева заемиСъдът остави в ареста Владимир Петров за постоянно

Пловдивският лихвар Владимир Петров раздал 6 млн. лева заеми през последните 20 годиниДоведоха с белезници мъжа, който давал незаконно кредити на 240 души