Пловдивчанин получи присъда само за два дни, след като бе хванат друсан зад волана на колата си. Превозното средство било и с подменени номера.  

На 17 февруари служители на пловдивската полиция в хода на проверка на лек автомобил «Мазда», установиха 37-годишен криминално проявен и осъждан мъж, който се държал неадекватно на пътя.

 Мъжът почти бил заспал в колата си и не реагирал при смяна на зелена светлина подадена от светофарната уредба. Проверяващите установили, че автомобилът, който шофира е с подменени регистрационните табели, свалени от МПС с прекратена регистрация. Мъжът бил отведен в районното полицейско управление и изпробван с драг чек тест, който отчел положителен резултат за употреба на опиати и амфетамин.

 Задържаният в ареста на районното управление, признал вината си пред полицейските служители от Шесто районно.

Същия ден е започнато бързо производство за шофиране под въздействието на наркотични вещества и подмяна на регистрационните табели с такива от друг автомобил. Материалите са докладвани на Районна прокуратура, но в хода на изготвяне на справка за  съдимост се оказало, че лицето е било осъждано и преди за управление на кола, след употреба на алкохол над 1,2 промила.

Повдигнато било обвинение за повторно деяние, а именно шофиране в пияно състояние. С определение на Районен съд Пловдив е одобрено споразумение и на нарушителя е наложено общо наказание – 1 година и 9 месеца лишаване от свобода и глоба от 500лв.