40-годишен пловдивчанин бе даден на съд по обвинение за възпрепятстване на полицейска проверка,  като при потегляне с управлявания от него автомобил е ударил и повлякъл полицейски служител, не е спрял на подадени звукови и светлинни сигнали, не е изпълнил устни полицейски разпореждания и бягал и възпрепятствал проверка. С тези обвинения Борислав Савов застана пред магистратите.

Заседанието бе първо по делото. На него стана ясно, че Савов отказа да се признае за виновен, като определи обвинителния акт като „лъжлив и неверен”. Дали това е така или не, съдът ще реши в следващите заседания. В средата на месец юни ще бъдат призовани всички свидетели по случая. Оказва се обаче, че до един те са служители на пловдивската полиция. 

Защитата на Савов обмисля да сключи и споразумение с прокуратурата, тъй като материалите по делото клонят към виновност на клиента му.

Извън съдебна зала Борислав Саво разказа, какво се е случило от негова гледна точна. Той сподели, че е бил бит и репресиран без да има и капка вина.

На 22 ноември миналата година, на булевард „България” той е бил спрян от спец полицай и цивилни.

„Буквално се хвърлиха към колата, започнаха да удрят по стъклото и да викат по мен. В паниката кривнах волана, за да вляза в една от пресечките. Дори не знаех за какво става дума, отивах да си взимам детето от детска градина. Извадиха ме от колата и ме проснаха на асфалта. Вместо обяснения, получих ритници, като една от униформените ме удряше в слабините. Нищо от това в обвинителния акт не е истина, а тези полицаи са известни като „бандата на шерифите” и правят каквото си искат”, заяви пред репортери Савов.

Той призна, че най-вероятно ще сведе глава пред прокуратурата и ще се признае за виновен, тъй като е „само срещу вълците”.