Две убийства влизат за разглеждане в Пловдивския окръжен съд през настоящата седмица, като и двете разпоредителни заседания ще се проведат в сряда. И двете престъпления са извършени след употреба на солидни количества алкохол.

Първото убийство беше извършено на 8 юли 2023 г. в Кючук Париж. Подсъдим за него е 56-годишният Кольо Колев. Според обвинението той умишлено е умъртвил Тони Тоневски, на 60 години, като смъртта е настъпила на 14 юли 2023 г. Обвинение срещу Колев е за умишлено убийство и предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Според обвинителния акт двамата мъже се познавали и често употребявали алкохол в квартално заведение. На 8 юли 2023 г. се срещнали отново там, като между тях възникнал конфликт. Причината била, че Кольо Колев отказал да даде цигара на Тоневски. Последният го ударил в лицето, след което двамата излезли навън. Там Колев нанесъл побой на другия мъж. Удрял го с юмруци и ритници по главата и тялото. Тони Тоневски успял да стигне до квартална градинка, където легнал близо до пейка. Случайни минувачи видели, че той имал травми по главата и подали сигнал на тел. 112. Пострадалият бил откаран в болница, където е починал от нараняванията си на 14 юли 2023 г. Делото срещу Кольо Колев стартира на 17 април в 13:30 ч. в Окръжен съд – Пловдив.

Кольо Колев е опитал да прикрие, че е извършил престъплението в КючукаОбвиняемият е осъждан 10 пъти и магистратите го оставиха в ареста

Изправят пред съда Кольо Колев, убил приятел в КючукаКолев отказал да даде цигара на Тони Тоневски и двамата се сбили

Второто убийство беше извършено на 17 август 2023 г. в село Стряма. Подсъдим за него е 43-годишният Тошо Кръстев, който след скандал наръгал 57-годишния приятел на майка си.

Жертвата Янко Филипов живеел с майката на Кръстев от няколко години. Жената не била добре със здравето, но въпреки това Янко редовно издевателствал над нея. Често злоупотребявал с алкохол и пиян се карал с жената, като дори я удрял. Във фаталната вечер Янко и Тошо били във фургона, в който живеела жената, след като къщата й преди време се срутила. По-възрастният мъж се напил, започнал да крещи на жената и двамата се скарали.

Тошо отишъл до дома си, за да сготви и два часа по-късно се върнал с яденето, но вече на градус. Докато готвил, изпил три големи ракии. Във фургона заварил майка си и леля си с пияния Янко. Пак се скарали, а Янко взел един кол и се нахвърлил върху майката и сина. Те от своя страна се обадили на 112 и подали оплакване. Патрул на РУ - Раковски открил пияния Филипов и му съставил протокол, в който бил предупреден да не тормози повече семейството. Това обаче още повече разярило Филипов и той се върнал отново с кола при жена си. Скарал се с Тошо, който взел нож и го забил в гърба му. Последвало боричкане, в което по-младият мъж му нанесъл 10 прободни рани. Янко издъхнал преди да дойде линейка, а убиецът се обадил на 112 и съобщил за престъплението. Делото срещу Кольо Колев стартира на 17 април в 9:30 ч. в Окръжен съд – Пловдив.

Към момента и двамата мъже са с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Мъжът, убил приятеля на майка си след скандал в Стряма, не обжалва ареста сиПочиналият е нападнал първи майката на задържания

Мъж уби любовника на майка си след скандал в ПловдивскоЖената била системно подлагана на тормоз от жертвата