Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо 55-годишния Кольо Колев. Срещу него е повдигнато обвинение  за това, че на 08 юли 2023 г., в район „Южен“, по непредпазливост е причинил смъртта на 60-годишният Тони Тоневски 60 г., вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда.

Съдът прецени,че макар делото да е в начален етап на разследване, от доказателствата, събрани до момента, може да се направи обосновано предположение, че именно Колев е автор на престъплението, за което му е повдигнато обвинение. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода в размер от 2 до 8 години.

Изправиха пред съда Кольо Колев, обвиняем за убийство в КючукаОкръжна прокуратура Пловдив иска най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража"

Окръжен съд – Пловдив прие, че при мярка различна от задържане под стража е налице опасност както от укриване, така и от извършване на престъпление. След нанасянето на побоя на пострадалия, обвиняемият Колев е направил опит да прикрие авторството на деянието. Освен това той не живее на постоянния адрес, на който е регистриран. Осъждан е 10 пъти, като в три от случаите – за квалифицирано хулиганство, за които е търпял ефективни наказания лишаване от свобода, като всичко това очертава обвиняемия като лице с висока степен на обществена опасност.

При обявяване на решението си съдия Петко Минев се обърна към Колев с думите- "На колко години си станал, така ли смяташ да я караш, кротни се малко." Служебният адвокат на обвиняемия спомена след заседанието, че няма да обжалват пред Апелативен съд решението за постоянното му задържане.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Има арестуван за смъртта след побой на мъж в Кючука

Пребиха до смърт мъж в Кючука? Никой не е съобщил на сина му 10 дни