При акция на Икономическа полиция и прокуратурата е задържан заместник-кметът на община Съединение Георги Трендафилов, научи TrafficNews.bg

„Към днешна дата към него са повдигнати обвинения за извършено при условията на продължавано престъпление длъжностно присвояване на парични средства от общинския бюджет в общ размер на 15 000 лева, предназначени за честванията на празника на град Съединение през 2013 и 2014 година. Предвиденото от закона наказание за това престъпление е лишаване от свобода до осем години, като съдът може да постанови и конфискация на част от имуществото на обвиняемия и да го лиши от права да заема определена държавна или обществена длъжност.”, съобщи за TrafficNews.bg говорителят на Окръжна прокуратура Галина Андреева.

Обвиняемият е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа.
„Във връзка с информацията потвърждавам, че се извърши такава проверка от Икономическа полиция, но нямам информация за нарушението. По думите на полицаите научих, че става въпрос за плащане за някакво озвучаване.”, заяви ексклузивно за TrafficNews.bg кметът на Съединение Георги Руменов.

„Всичко, което поискаха разследващите, беше предоставено на Икономическа полиция. Към мен не са задавани конкретни въпроси. Мога да дам конкретна информация, когато имам информация по случая.

Разпитани са били и други общински служители във връзка със случая, като същите са предоставили всички изискуеми документи.”, каза още Руменов.

Съобразно законово установените правила на подсъдността, понастоящем делото е изпратено по компетентност на Районна прокуратура - Пловдив.Разследването продължава.

Това е втората акция срещу представител на общинска администрация в рамките на месеца. Преди три седмици при акция на ДАНС бяха арестувани кметът на Брезово Радньо Манолов, заместникът му Димитър Томов и секретарят на кметството Стойна Малешкова. 

TrafficNews.bg