Служители на ДАНС арестуваха цяла смяна митничари. Това разбра ексклузивно TraffcNews.bg.

Акцията се провежда в този час на граничен пункт Лесово. Според първоначалната информация, с която разполагаме, те са изнудвали хора за пари. Арестът е направен в момент на взимане на рушвет. Акцията се наблюдава от прокуратурата. В момента през границата не се пропускат превозни средства, защото работата е блокирана. Очаквайте подробности по-късно.

***

В 10,25 часа стана ясно, че са задържани не една, а две смени корумпирани митнически служители, съобщиха от прокуратурата. Те са арестувани по време на работа. Предстои обикс на адресите, на които живеят. Границата при Лесово продължава да бъде затворена. Акцията за разкриването на корупционните схеми е съвместна между Главна прокуратура и ДАНС.

Граничният контролно-пропускателен пункт Лесово - Хамзабейли е контролно-пропускателен пункт, разположен на българо-турската граница. Пунктът свързва Елхово, Област Ямбол с турския град Лалапаша.
Официалното откриване на Лесово - Хамзабейли е на 19 юни 2005 година. С откриването на новия контролно-пропускателен пункт се облекчава натовареността на основната сухопътна връзка между двете държави ГКПП Капитан Андреево - Капъкуле и се създават по-благоприятни условия за обслужване на пътниците и товарните автомобили.Големият трафик на превозни средства явно е изкушил арестуваните митничари да изнудват пътници. 
Пунктът разполага със сграда за митнически и паспортно-визов контрол, техническа сграда, сграда за покрита дезинфекция на камиони ТИР, сграда за митнически контрол на леки автомобили и автобуси. Направена е метална конструкция на козирките. Изградено е временно електрическо захранване и са изпълнени подземните комуникации на обекта.
От турска страна приключва строителството на пътна връзка Одрин – Хамзабейли, както и на сградите за граничния пункт. Приоритетна задача е доизграждането и разширяването на съществуващата пътна мрежа с цел подобряване на транспортните комуникации по ГКПП. За строителни работи по ГКПП към момента на откриването Турция е изразходвала около 1 милион долара, като общите й разходи ще възлязат за над 2,5 милиона долара.

TraffcNews.bg