Ангел Маргаров, който заплаши приятелката си с убийство, се изправи пред съда. 50-годишният мъж насочил пистолет в главата на приятелката си, която искала да се разделят.

Както TrafficNews разказа, пловдивчанинът и 37-годишната  - Елица се познавали от 2017 година и имали приятелски отношения. В началото на ноември 2019 години тя поискала да прекратят връзката си. Мъжът не бил съгласен и всеки път, когато разговаряли на тази тема, ставал агресивен и отправял заплахи.

На 15 ноември 2019 г. той отишъл във фотоателието, където работела жената. Приближил се към нея и показал, че под дрехите носи пистолет. Жената още веднъж му заявила, че иска да прекрати връзката си с него.

Заради тези думи, мъжът  започнал да я удря с юмруци по главата и да я рита. Насочил пистолета към нея и казал, че ще я убие.

След това напуснал ателието. Подаден е бил сигнал в полицията. Установено е, че жената е получила леки телесни повреди от побоя.

Днес Маргаров се изправи пред Районен съд с повдигнато обвинение за опит в убийство. Медията ни научи, че междувременно срещу Ангел тече още едно дело – за причиняване на лека телесна повреда. Преди да извади пистолет срещу Елица, той я пребил. Нанасял й е удари с ръце и крака.

Ход на делото днес не бе даден. Причината – заболяване на един от съдебните заседатели. Така процесът бе отложен за февруари. Тогава ще стане ясно дали Ангел ще признае вина или не. При първата хипотеза още на същия ден може да се стигне до присъда.

До тогава Ангел Маргаров ще остане на свобода.