Значително количество дрога е била открита зад решетките в Пловдив, научи TrafficNews. В неделя в помещението между парното отделение и лавката е намерен пакет с бонзай, който според наши източници бил около 250 грама.

Дрогата била прилежно скрита между струговете и предназначена за продан сред лишените от свобода.

Бонзаят е сред най-употребяваната дрога зад решетките. От един грам бонзай, дилърите правят около 30-35 топчета, всяко от което се продава за една кутия цигари или 5 лева. 

Обществена тайна е, че разпространението и употребата на дрога е факт в пловдивския затвор. Въпреки, че тези дейности са строго забранени със закон, то търговията тече в пълна сила и процъфтява зад решетките. Както TrafficNews съобщи дилърите печелят стабилни доходи, като дори въртят бизнеса си и от вън.

Дрогата в пловдивския затвор: тройно по скъпа, бонзаят и хероинът са най-търгуванитеДилърите стават все по-хитри с начина на вкарване на забранените вещества

Най-креативният и в същото време потресаващ случай в последните години, бе бизнесът на Цветан Господинов – Батмана. Той въвел изключително иновативна система за разплащане като използва най- голямата българска платформа за дарения DMS.

 Кампанията се провежда от фондацията  „Жасмин Чарити“ , която е регистрирана в Пловдив на 13 май 2019.

DMS JASMIN!? Затворник върти търговия с дрога през платформа за дарения в ПловдивБългарски дарителски форум свали кампанията от платформата, след сигнала на TrafficNews сeзира БОП за схемата