Домашна оранжерия за отглеждане и обработка на марихуана е открита при акция в Пазарджишко. Вчера полицейски екипи са извършили претърсване в къща, намираща се в пазарджишкото село Мало Конаре. Неин обитател е стария познайник на криминалистите – 51-годишен мъж, известен с прякора си Валето.

В няколко стаи полицаите открили обособена оранжерия за отглеждане и последваща обработка на канабис. Намерени са 100 растения в начален етап на развитие, осветителни тела, системи за контрол на влажността и температурата, електронна везна. По време на акцията мъжът направил неуспешен опит да се отърве от близо 36 грама суха листна маса, която се оказала суха марихуана с високо качество. Той е задържан за срок от 24 часа, а Окръжната прокуратура е удължила срока на ареста със 72 часа.  Всички доказателства, които имат  отношение по случая са иззети.

Друг дилър на наркотици е засечен и заловен преди два дни в Пазарджик. В понеделник вечерта полицаите спрели на улица в града лек автомобил „Форд”. Возилото било управлявано от 27-годишен пазарджиклия, а с него пътували мъж и младо момиче, също от града. Последвала обстойна проверка возилото и пътуващите в него.

Така в раницата на единия от пътниците – мъж на 40 години било открито полиетиленово топче, което съдържало суха листна маса от глави и съцветия. Полевия наркотест отчел положителна проба за марихуана. Общата маса на наркотикът е близо 34 грама. Тримата са задържани за срок от 24 часа.