Бургаският окръжен съд наложи постоянна мярка задържане под стража на 53-годишния Денислав Христов. Съдия Яни Гайдурлиев прецени, че има опасност мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление.

Христов е с двойно гражданство, стана ясно по време на съдебното заседание днес, пише 24 часа. Той е обвинен за притежание с цел разпространение на 5,8 кг екстази. Задържан е при спецакция в петък на бензиностанция в Бургас. Защитата подчерта, че в този момент Христов е имал в себе си 2,7 г наркотик, а по делото няма доказателства за връзка между обвиняемия с голямото количество дрога.

Денислав Христов е разработван от няколко месеца, използвани са били и СРС-та, които го уличават. На Закона за специалните разузнавателни средства се позова и прокурор Георги Дуков, обяснявайки в съдебната зала, че на по-късен етап към делото ще бъдат присъединени и други доказателства.

Христов е с диабет и високи стойности на кръвната захар, адвокатите му представиха и медицинско. Съдът обаче прецени, че заболяването може да се контролира и в условията на ареста.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg