Районият съд в Монтана одобри споразумение между Районна прокуратура и защитата на обвиняемия Ц. Х. Ц. – понастоящем в затвора в град Враца, за наказание „Пробация“ заради нанесен от него побой и средна телесна повреда на друг затворник.

Обвиняемият Ц. Х. Ц. на 43 години - със средно образование, безработен, осъждан, се призна за виновен, че на 24 септември 2020 г., около 9.00 часа в град Бойчиновци, в Затворническо общежитие от открит тип към Затвора - Враца, в килия № 1, нанесъл множество удари с ръце и удар със стол в областта на тялото на лишения от свобода Т. П. Н. от град Козлодуй, като му причинил средна телесна повреда - счупване на дясна лакътна кост, което довело пострадалия до трайно затруднение на движението на ръката за срок над 1 месец, с оздравителен период около 3 месеца.

Обвиняемият заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание „Пробация“ с пробационни мерки „Задължителна регистрация по настоящ адрес“ , изразяваща се в явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице за срок от 1 година с периодичност на изпълнение два пъти седмично и „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от 1 година.

Съдът осъди подсъдимия Ц. Х. Ц. да заплати 222.30 лева по сметка на ОД МВР – гр. Монтана, както и 120.00 лева за предоставената му правна помощ. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване. Пострадалият от престъплението Т. П. Н. ще бъде уведомен за възможността му да предяви граждански иск за причинените му неимуществени вреди по общия ред.