33-годишната Татяна Събчева днес бе осъдена от Районнен съд заради това, че миналата година в Пловдив се е съпротивлявала и буйствала по време на арест.Тя е ритала  и бутала полицейските служители, на публично място пред множество свидетели. Жената е нанесла и няколко удара с крак на служебен полицейски автомобил.

Дотам се е стигнало, след като патрулиращите полицаи забелязват неправилно паркирания автомобил на Татяна на бул.“Васил Априлов“. Спрели до автомобила й и започнали да пишат фиш за неправилно паркиране. В този момент до колата се приближила подсъдимата и се развикала с висок тон. Преди да приключи проверката на самоличността й от полицаите, забелязали, че Татяна мирише на алкохол. Същата без да изчака да й бъде върната личната карта се качила на автомобила си и потеглила в посока “Гладстон“. Полицаите я настигнали, подали личната й карта и казали да не управлява превозното средство, тъй като е в нетрезво състояние.

Това провокирало Събчева, която хвърлила личната си карта, нанесла няколко ритника на полицейския автомобил, като ругаела непрестанно на висок тон, обиждала полицаите и им се заканвала. Когато двамата излезат от полицейския автомобил тя им се нахвърля и започва да ги блъска, да ги дере с ноктите си и да нанася удари с крак към тях. След поставените й белезници, тя  не се успокоила, ритала с крака седалките и вратите на автомобила, като използвайки това, че полицаите разговаряли с колеги, успяла да излезе от автомобила и тръгнала да бяга с белезниците. След задържането й и качването в автомобила, когато била отведена в сградата на районното подсъдимата продължавала да се държи агресивно и да сипе обиди и ругатни. С поведението си подсъдимата е причинила лека телесна повреда на едното длъжностно лице. Така пострадалият Ангел Тодоров е подал жалба до Районния съд Пловдив.

Днес Татяна се изправи пред съда , като се призна за виновна и сключи споразумение с Районната прокуратура , както и с защитата на пострадалия. Те се договориха за обща присъда от 9 месеца пробация и сума от 365 лева за разноски. Районният съд Пловдив се съгласи на споразумението , като добави, че Събчева трябва да заплати 600 лева разноски и на адвоката на пострадалия Тодоров. Сумите трябва да се заплати в срок от 7 дни.