49-годишен мъж ще се изправи пред съда заради опит за умишлено убийство. Кървавият инцидент се е разиграл в Шекер махала.

В края на март тази година хулиганът извадил тонколона пред къща на улица „Дилянка”. От тонколоната звучала силна музика, а мъжът употребявал алкохол.

В къщата, пред която бил импровизирания купон, живеело семейство, чиито близки наскоро били починали. Те помолили господина да намали музиката или да я слуша на друго място, защото са в траур. Той обаче се държал агресивно и не го направил. В това време се събрали и други жители на квартала, които също настоявали да не се вдига шум.

В последствие, живеещите в къщата баща и син отново помолили агресивния мъж да спре музиката, при което той от своя страна започнал да ги обижда и извадил нож. В агресията си намушкал пет пъти по-младият от двамата мъже. Пострадалият, 35-годишен пловдивчанин бил откаран в болница, където претърпял спешни медицински интервенции и операции и е спасен. Ножът е иззет и приложен като веществено доказателство по делото.

Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.