Димитър и Добромира Делчеви, родители на вързания като куче Денислав от скандалния клип в мола, разказаха пред съда, че детето им е било заплашвано и накарано насила да се снима във видеото. На въпроси дали синът им страда от доказано психично състояние, бащата отговори „не”, а майката след замисляне отвърна „той е лесно манипулируем”.

Делото срещу Даниел Йорданов-Емили Тротинетката, Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца и Стоян Карапанов днес стартира по същество в Пловдивския районен съд. Срещу тях е повдигнато обвинение за хулиганство с изключителен цинизъм заради заснетия на 3 април видеоклип в мола. В него 18-годишният тогава Денислав Делчев лази вързан на каишка като куче, а тримата инфлуенсъри му подхвърлят различни предмети и му дават команди, които да изпълнява.

След като подсъдимите отказаха да се признаят за виновни, днес делото в съда стартира по общия ред, с призоваване на свидетели и вещи лица. Куката, Чеченеца и Емили твърдят, че Денислав сам е искал да се снима във въпросният клип, за да стане известен и дори е дал 20 лева за да участва.

Челен сблъсък пред съда: Куката и Чеченеца в спор с бащата на Денислав кой мутрее ВИДЕОИнфлуенсърите се оплакаха, че са ги заплашили с убийство

Първи на скамейката за разпит застана Тихомир  Рангелов-Тишо, популярен също и като Мелиса.  Той разказа пред магистратите, че пострадалото момче само е искало да се снима в този клип, за да стане известен.

Момчето ни се радваше, прегръщаше ни и си направихме даже снимка. Не знаех, че Стоян го е търгувал, мислех че е от компанията на Карапанов, Куката и Чеченеца. За първи път го срещнах, просто всеки ден виждам много фенове. Аз съм известен спортист, диетолог", разказа Тихомир. 

Той добави пред съда, че след това са седнали на кафе на последния етаж в мола. По думите му всички са били там по собствено желание и са били в настроение. В разказа си той допълни, че компанията са искали да снимат забавен клип, който да шокира цялата мрежа.

Даде пример, че в Америка подобни видеа са много нашумяли - тип господар и роб.

„Както в MTV наградите, например Риана излезе водейки  на каишка с един мъж. Така всичко се извършваше по сценарий, както това. От Стоян Карапанов разбрахме  какво ще се прави в клипа. Коланът беше мой, поискаха го от мен, защото никой друг нямаше. А от камерите може да се види, че момчето сам си сложи колана на врата”, допълни Тихомир.

„Според нас с Емили беше скандално, но се ангажирахме с много хора в този ден, с хотел, път, разходи, но действително ни беше гузно на нас за самия клип. След като заснехме видеото си стиснахме ръцете и пак седнахме на кафе. После Стоян Карапанов и момчето си тръгнаха”, добави той.

По думите на Тихомир сценарият на клипа е бил да играят роля, както във филмите, за да стане известен и скандален в България. Той каза, че подобни видеа нямат общо с истинския живот. Тихомир добави в заключение, че е забогатял, когато е станал Мелиса заради скандала покрай това, а не когато е използвал висшето си образование и спортните си възможност.

Аз съм известен диетолог, висшист и световен шампион. Смятайте в каква държава живеем. Търси се сензация”, завърши Тишо.

Тихомир брани Емили в пловдивския съд, участниците в скандалния клип не се признаха за виновниДелото в Районен съд-Пловдив стартира по общия ред с разпит на свидетели

Веднага след него показания дадоха и родителите на Денислав. Те се обединиха около тезата, че той е бил заплашван и накаран насила да се снима във видеото, защото го било страх от Тошо Куката.

Не знаех кой болен и извратен тип може да измисли такова нещо и да принизи човек до животно. Разговарях на дълго и на широко с Денислав след видеото. Бях му забранил да се снима в такива клипове, защото и преди го е правел”, каза Димитър Делчев.

Той обясни, че Стоян Карапанов бил звънял на сина му 6-7 пъти и Денислав се опитвал да му откаже, но Карапанов твърдял, че Тодор губел търпение.

Денислав ми каза „изнудиха ме да направя клипа” и аз му казах – това да ти е за урок”, допълни още Делчев.

По думите му синът му е бил заплашван, че ще направят нещо на семейството.

От ученик ходехме в ресурсния център, защото имаше затруднения. Той наистина е със СОП. Не е бил буен, имаше ресурсен учител, за да му помага за в бъдеще. Той е момче и лесно се влияе и се манипулира и каквото му се каже го изпълнява, и това се вижда”, разказа бащата за състоянието на сина му. На въпрос обаче „страда ли от доказано психично състояние”, той отвърна „не”.

 За скандалния клип Делчев твърди, че Денислав не е знаел съдържанието на клипа.

Бил е принуден да участва след като е казал „не”. В последсвие Милен Стаматов ми намери адвокат, бях в безизходица, но той каза, че много хора ще помогнат. И наистина много хора ни помогнаха финансово заради сина ми, защото са гледали клипа. Парите бяха, за да заведем дела и да си стъпим на краката”, завърши бащата.

Веднага след него показания даде съпругата му и майка на Денислав – Добромира Делчева.

Тя обясни, че сина ѝ е получил над 20 обаждания за участието му в клипа. От разказа ѝ стана ясно, че му е гледала месинджъра на таблета, докато е бил на работа.

„Видях съобщения от Стоян Карапанов "Айде за нашата работа, че Тошо Куката ще се ядоса" и обажданията. Когато искаше да ходи в мола му забраних. Той настояваше и беше в паника. Взе си и доста пари и отиде. Аз постоянно му звънях и той в един момент ми каза стига си ми звъняла. Като се прибра след клипа беше в нормално състояние. Каза, че са се разходили, пили са кафе и нормални неща. Не е заявявал съжаление вечерта след клипа”, разказа Делчева пред съда.

„След като изгледах клипа му казах, че това е срам и позор.” Той ми разказа, че е участвал защото е имал страх от Тошо Куката. Преди клипа Стоян Карапанов му е казал, че ще му се случи нещо лошо, но той ми го каза това след клипа”, допълни още майката.

За твърденията, че Денислав е със специални образователни потребности Добромира Делчева разказа, че момчето от първи клас до завършването на образованието си е със СОП.

На нея също бе зададен въпрос „дали Денислав страда от доказано психично заболяване”, на който тя отговори само „той е лесно манипулируем”.

Самият Денислав не присъства в съдебната зала, защото е болен, За отсъствието му бе представен болничен лист.