Окръжна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност 39-годишен мъж във връзка с извършено тежко криминално престъпление – умишлено убийство. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение, пише glasnews.bg

Жестоко убийство! Намериха тяло на издирвана жена в шахта

Припомняме, изчезнало момиче беше открито убито във Варна преди часове. 31-годишната жена е била обявена за издирване на 1 януари, след като излязла от дома си и повече не се появила.

Полицаите установили, че тя е била убита. Бързо стигнали до приятеля ѝ, който вече е арестуван. Притиснат, той е посочил и къде е скрил тялото - в шахта.

Деянието е извършено в началото на месец януари 2023 година. Жертва на тежкото престъпление е млада жена, с която обвиняемият имал връзка. Тя е била издирвана от органите на МВР по сигнал на майка й за това, че е в неизвестност от 1 януари 2023 година.

Работата по доказване и документиране на престъплението продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура във Варна. 

От полицията в морската столица също разпространиха информация по случая. Тялото на младата варненка е открито във вилен имот край Варна, обитаван от 39-годишен мъж, с когото жертвата е поддържала интимни отношения. Събрани са доказателства за съпричастността на варненеца към извършеното престъпление. Същият е задържан за срок до 24 часа.

На 07.01.2023г. е подадено заявление от майката на младата жена, че дъщеря ѝ е в неизвестност от 01.01.2023г. Провеждани са множество оперативно-издирвателни мероприятия за установяване местонахождението ѝ и са събрани достатъчно данни, че изчезналата е станала жертва на престъпление. Образувано е досъдебно производство и е извършено претърсване в имота, обитаван от извършителя.

В същия служителите на реда са открили жертвата в добре замаскирана стара, септична яма, имитираща горичка.

Снимка: Радио Варна