Поредна акция на МВР срещу нелегалните мигранти в страната се разрази по улиците на Бургас. Каналджията е задържан, представил се е за британец. Тестът му за алкохол е отрицателен. Правят му тест за наркотици, пише 24часа. 

По данни на полицията около 20 ч. в района след средецкото село Дебелт служители от жандармерията забелязали лек автомобил “Нисан кашкай”, със софийска регистрация, в който влезли няколко човека.

Подали са сигнал за спиране на автомобила, но водачът му увеличил скоростта и след преминаване през к-с “Меден рудник” по улиците “Тодор Александров” - “Иван Вазов” - “Христо Ботев”, направил ляв завой по ул. “Сан Стефано” - ул. “Гладстон”. В района на кръстовището с ул. “Иван Шишман” се блъснал в паркиран празен лек автомобил.

По време на преследването към патрула на жандармерията се присъединили и екипи от градските управления. След допускане на пътния инцидент От купето на “нисана” излезли, разбягвайки се в различни посоки, общо осем мъже / седем от които са задържани/.

Установено е, че водач на автомобила е 44- годишен мъж от сирийски произход, представил английски документ за самоличност, а превозваните от него мъже са мароканци. Последният от мигрантите се издирва в момента от полицейските служители.

Видеоматериалът е от района на ж. к. "Меден рудник". 

 

Снимка: Десислава Генева