17-годишното момче от Кнежа, което бе намерено мъртво заровено в торище, и двамата заподозрени за убийството, се запознали вечерта преди инцидента, съобщи "24 часа".

Младежът от Кнежа се качил на стоп в колата на двамата на възраст 20 и 21 г. И тримата са роми. Пътували са до близкото градче Бяла Слатина. На връщане стопаджията провокирал двамата в купето с агресия - извадил бутафорно оръжие - запалка, наподобяваща пистолет. Ударите са били с дървен предмет, вероятно бухалка.

Предполага се, че боят е започнал в колата. След престъплението тя била измита. Предстои да бъде изследвана от специалисти. Жестокото убийство е станало около 24 ч пред нощта в неделя срещу понеделник.

Родителите на убитото момче подали сигнала в Плевенската полицейска дирекция във вторник следобед. Това стана ясно на брифинг днес с участието на зам. окръжния прокурор на Плевен Николай Пачовски, шефа на Плевенската полицейска дирекция Веселин Вътов, началника на криминалния сектор Христо Терзиев и др. разследващи.

В хода на разследването не са събрани доказателства, че 2мата са били дилъри на дрога, нито за отвличане на жертвата, каквито спекулации се появиха в медиите. Двамата признават вината си и засега съдействат на разследването. Те не са употребили алкохол преди ударите, а за жертвата не се знае - чакаме експертизите. Още се проверява версията им, че конфликтът е възникнал след проявена агресия на жертвата. За двамата ще бъде поискана постоянна мярка за задържане, поясни прокурор Пачовски. Двамата не работят, единият е със средно образование, другият не е завършил гимназия. Нямат криминални регистрации, не са осъждани.

Загиналият е на 17 г., преди около месец станал баща, бебето е на 30 дни. Засега няма напрежение в Кнежа, но ще засилим полицейското присъствие, увери комисар Вътов. В памет на загиналия младеж община Кнежа обяви траур със заповед на кмета Йлийчо Лачовски.