Областна дирекция на МВР Хасково проверява двамата полицаи, публикували сландални клипове в Tik-Tok по време на дежурства. Тя е възложена със заповед на директора старши комисар Недан Хаджиев и цели разясняване на фактите около скандалните клипове.

Тепърва ще се търсят доказателства за това дали полицай Петър Накев, заснел клипа, дружно с неговия колега са нарушили Етични кодекс на служителите на МВР. Проверката трябва да бъде извършена в срок от един месец, учотнява Haskovo.net. 

За стойността на пагона: Хасковски полицаи като Симона – правят кариера в Тик ТокУниформеният Петър Накев трупа лайкове в социалната мрежа със служебните атрибути

Авторът на видеосъдържанието не е бил открит за коментар.

Припомняме, че 32-годишният Накев и дежурния му колега качиха клип, в който видно злоупотребяват със служебните атрибути. Двамата използват синята лампа, маски и служебните им оръжия, за да направят атрактивно видеото. Единият от полицаите, очевидно почитател на поредицата за Батман, се появява в мрежата с фълтър на Жокера. 

Haskovo.net припомня, че полицай Петър Накев от Районното управление в Хасково е участвал в катастрофа на 24 март 2022 г., при който пострадала пешеходка.