Шестима водачи са арестувани в Пловдив и региона. Те са уловени в различни нарушения по закона за движение по пътя.

Мъж си спретна гонка с полицията в Столипиново. 38-годишен, криминално проявен и осъждан, управлявал форд по улица „Радко Димитриев”. Служители на КАТ подали сигнал към водача да спре за рутинна проверка. Мъжът обаче подал газ и избягал, а след него потеглила и патрулката. След кратко преследване колата била спряна.

Водачът буйствал и отказвал съдействие. Той е арестуван, взета му е кръвна проба.

19-годишен седна зад волана друсан с два вида дрога. Той е бил спрян за проверка в Кючука. В хода на проверката на пътя, младият мъж се държал неадекватно пред униформените служители и бил доведен в управлението, където по надлежния ред му била извършена проба за употребана наркотици. Драг чек тестът реагирал положително на марихуана, амфетамин и метамфетамин. На лицето бил издаден талон за медицинско изследване, но момчето отказало кръвен тест.

Двама пияни също преспаха в ареста. На 2 юли 58 годишен жител на града бил установен от проверяващите да управлява лек автомобил  под въздействие на 1,44 промила алкохол. Превозното средство е спряно за проверка на улица  «Цар Иван Асен» II в Асеновград.

В Раковски е задържан водач, шофирал в нетрезво състояние по улица «Васил Петлешков» в града.  Проверката е извършена в 22,30 ч на 2 юли. 44 годишен водач на лек автомобил БМВ , собственост на старозагорска фирма, бил подложен на полеви тест за употреба на алкохол, който отчел  концентрация от 2,25 промила.