Митническите служители от ТД Митница Бургас откриха 4.228 кг хероин при проверка на автобус. Превозното средство, с турска регистрация, в което пътували 12 пътници от Турция през България за Румъния, пристига на българския пункт на 7 ноември, половин час след полунощ, съобщават от Агенция "Митници".

По метода "анализ на риска" автобусът е селектиран за щателна митническа проверка, влючително с рентген. При последвалия физически контрол на багажа на пътниците са открити два пластмасови куфара с необичайна плътност.

При отварянето им се установява, че в горните капаци на куфарите са изградени двойни стени, между които са били укрити по 4 полиетиленови пакета, съдържащи светло бежово прахообразно вещество, което при полевия наркотест реагира на високорисковото вещество - хероин. Общото количество на задържания наркотик е 4.228 кг на стойност за нуждите на съдопроизводството 380 520 лева. В хода на проверката се установява, че куфарите са собственост на един от пътниците - румънски гражданин с иракски произход.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура -Хасково.