Шофьор на трактор пострада тежко по време на работа. Инцидентът с 50-годишният мъж от монтанското село Бързия станал около 9 ч. в сряда. Мъжът карал трактора по горски път в местността "Берберска чука" в землището на Бързия. Тежката машина трябвало да тегли дървени трупи в Учебното-опитно горско стопанство "Петрохан", което се намира край селото.

При маневра на заден ход мъжът изгубил контрол над трактора, който паднал в дере и се преобърнал няколко пъти. Шофьорът изпаднал от кабината на трактора и бил намерен на около 200 метра от горския път, с откъсната дясна ръка в раменната става. Екип на Филиала за спешна помощ в Берковица оказал първа помощ на пострадалия, който след това бил настанен за лечение в болницата в Монтана. По информация от интензивно отделение на болницата, тежко пострадалият мъж е с ампутирана дясна ръка, счупен крак и гръдни травми, и има опасност за живота му.

За случая са уведомени служители на Инспекция по труда в Монтана. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.