"Прибра се раздърпана, течеше кръв. Беше много тежко". Това заяви майката на 16-годишната ученичка, изнасилена от бившия кмет на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев, пред Нова тв. 37-годишната Христина Белухова едва сега проговори за случилото се. Тя сподели, че близо месец след станалото дъщеря й се възстановява, но е затворена и стресирана.

Жената заяви, че безрезервно вярва на дъщеря си и иска справедлив процес. Белухова е била технически сътрудник на Евстатиев. 16-годишната ученичка още се стряскала, когато го види по телевизията с белезници в съда. Семейство Белухови никога не са предполагали, че човек, който познават, ще посегне на дъщеря им.

"Как може Евстатиев да хвърля вината върху едно невинно 16-годишно дете, което не е имало контакти с момчета", недоумява майката.

Утре Стрелча се вдига на протест отново.

На Евстатиев е наложена най-тежката мярка - задържане под стража, а в петък съдът трябва да се произнесе дали мярката му ще бъде намалена, както иска защитата му. Според адвоката му 57-годишният Евстатиев, който получи инсулт, не може да остане в ареста. Стрелчани не вярват, че той е болен и искат да остане в ареста до края на процеса.

По-рано един от адвокатите на пострадалата обвини бившия кмет, че се е опитал да въздейства на близките на момичето в деня, в който е бил задържан.

TNS.bg