Криминално проявен мъж от Стамболийски отнесе глоба от 300 лева заради обиди и закани към други двама души. Той получи наказанието си по бързата процедура по Указа за борба с дребното хулиганство.

На 18 септември, около 2:30 през нощта, той бил на улица в града и сипел обиди по адрес на двама души, като освен това отправял и закани за саморазправа. На място бил изпратен  екип на полицията, които станали свидетели на грубото държание. Мъжът бил задържан и още в същия ден изправен пред съда. Бил му съставен Акт за констатиране на проява на дребно хулиганство, снели му и писмени обяснения за случилото се.

В мотивите на съда се казва, че, освен че е накърнил достойнството на двамата души, хулиганът е предизвикал и чувство за страх у тях, заради заканите. 

При определяне на вида и размера на административното наказание магистратите от Районен съд – Пловдив са отчели естеството на хулиганското поведение на нарушителя, публичното място на извършеното нарушение, съдържанието и интензитета на самото нарушение, както и личностните характеристики на нарушителя - данни за криминални прояви, но в същото време с лоши характеристични данни. Допълнително отегчаващо обстоятелство е упоритостта в извършването на хулиганските действия и продължаващите такива и пред органите на реда.

Така съдът преценил, че целите на наказанието могат да бъдат изпълнени с глоба, ориентирана около средния предвиден в закона размер и му наложили 300 лева.

Мъжът може да обжалва до края на днешния ден пред Окръжен съд – Пловдив.