Приключи кризата с барикадиралия се мъж в софийския квартал „Овча купел”. Това потвърди пред NOVA зам.-директорът на столичната полиция. Около 19:00 часа тази вечер трима командоси влязоха при мъжа след 20 часа опити и преговори да излезе.

Припомняме, че сигналът за буйстващ мъж е подаден на 112 в събота следобед. Вечерта човекът се барикадирал в дома си и заплашил, че ще стреля напосоки. На мястото пристигат за минути линейка, полиция и психолози.

Оказва се, че барикадиралият се мъж притежава газов пистолет. Има психични отклонения и е стрелял с оръжието в дома си. А полицаи и психолози преговаряха с него да се предаде часове наред през входната врата на апартамента. Причината - застрашен е животът му и не бива да бъде притискан.

По информация на NOVA мъжът страда от биполярно разстройство и шизофрения, лежал е многократно в психиатрия. През 2015 г. е вадил пистолет в заведение, а преди месеци е стрелял с газово оръжие по тийнейджъри около блока си.

Мъж стреля и се барикадира в дома си в София, 17 часа не могат да го изведатПсихолози все още разговарят с него, на място има полиция и командоси