Лек автомобил Рено Клио се запали на бензиностанция на улица "Магистрална" във Велико Търново. Сигналът е получен малко след 22.00 часа снощи. Пожарът е загасен от служители на РСПАБ - Велико Търново. Най-вероятната причина за инцидента е неизправност на газовата уредба, която била монтирана днес. Пострадали няма. Автомобилът е изгорял напълно.

Благодарение бързата намеса на търновските огнеборци бе предотвратен тежък инцидент на бензиностанция в старата столица, съобщава times.bg Шофьорът И.М. спрял на бензиностанцията за да зареди газ. След като автомобила бил зареден слязъл, за да заплати на касата. Връщайки се видял пушек, който излизал от предния капак на колата. Шофьорът успял да измести автомобила на два метра от колонката за зареждане.

Въпреки, че пламъците са унищожили автомобила, огнеборците са успели да спасят бензиностанцията и да предотвратят евентуална експлозия. Според източници от пожарната причина за запалването е техническа неизправност на газовата уредба на автомобила, която ден по-рано била монтирана в сервиз в Горна Оряховица. При пожара са изгорели още личните документи на водача на колата, шофьорската му книжка и талона на автомобила. Причините за произшествието тепърва ще се изясняват.

TrafficNews.bg