Страх сред жителите на градчето Карлскрон в германската провинция Бавария, където смъртоносно беше прободен 18-годишен младеж от България. В следствие на получените коремни рани българският ученик е издъхнал в болница. Кметът на германския град Карлскрон Стефан Кумф описа сцената на местопрестъплението като „по време на война“, пише изданието donaukurier.de, цитирано от 24 часа.

Около 20:45 ч. в четвъртък жител в близост до църквата, до която се разиграла трагедията, е намерил младеж с животозастрашаващи наранявания, силно е кървял в стомаха и е трябвало да бъде реанимиран. Въпреки всичките си усилия, той почина малко по-късно в болницата. Затворена е била почти цялата главна улица близо до църквата. Хеликоптери са кръжали отгорe. Доброволческа пожарна служба също се е включила в разследването. И кметът, и съпругата му са дошли на местопрестъплението.

"Останахме с впечатлението, че хората искаха да си останат у дома при тази гледка", каза Кумф. Светлината на насочените към тревата прожектори отри кухненски нож - обект на престъплението, който ще помогне на разследването. На сутринта вчера са открити и следи от кръв по злополучната улица. Градоначалникът каза пред медията колко много са се изплашили жителите на Карлскрон.

Никой не е смеел да излезе на улицата след новината за убийството. Разследването на смъртта на 18-годишния българин е отредено на следователите от Инглощад, за целта се наемат спешно и преводачи. Те трябва да съдействат за получаване на повече информация от роднините на загиналия. Цяла нощ властите събирали доказателства и разпитвали очевидци. По думите на полицията събраната дотук информация не води до никаква конкретна следа или мотив за жестокото престъпление.

„Хората са изплашени. Убиецът все още е на свобода и не е ясна самоличността му“, заяви кметът Кумпф. По думите му родителите са притеснени да пуснат децата си на училище и детска градина следващата седмица.

Сред кървавото деяние местните хора, които са 4700, се предупреждават едни други да внимават като излизат от домовете си. Пред местната детска градина дори е имало събиране на загрижени за реда и спокойствието майки.