След като Районен съд в Пловдив пусна под символична гаранция 36-годишния Атанас Килиджийски, който блъсна възрастна жена на пешеходна пътека в Пловдив и избяга, днес магистрати от втора инстанция поискаха постоянния му арест. Тези мерки обаче са задочни, поради причината, че вчера Килиджийски е напуснал България и е влязъл в Сърбя с автомобил, въпреки че шофьорската му книжка е отнета от прокуратурата в Пловдив. 

Днес бе проведено дело, след като държавното обвинение протестира срещу пускането му. Така съдиите от Окръжен съд отмениха решението за мярка "гаранция" на първа инстанция и поискаха „задържане под стража”. Това означава , че ако обвиняемият влезе в България, ще бъде незабавно задържан.

В съдебната зала се появиха и неговите защитници, които поясниха, че нямат връзка с Атанас и затова се оттеглят от производството.

Очаква се  Килиджийски да бъде пуснат за общодържавно издирване.

Припомняме, че катастрофата стана на 18 февруари в центъра на Пловдив, когато пострадалата 60-годишна жена преминавала на пешеходна пътека. Според разследващи шофьорът не е намалил скоростта преди удара. След това пострадалата е била откарана в болница, където се разбира, че е със счупен таз и фрактура на ръката. 

Видеото, което TrafficNews притежава, показва как таксито минава през пешеходната пътека без изобщо да намали скоростта, с която се движи, предницата изстрелва пресичащата жена във въздуха, а след това тя пада на земята. Жълтата кола, продължава  движението си със същата скорост и изчезва.В последствие, след като водачът на автомобила е установен, справката показва, че той е осъждан, а настоящето деяние е извършено в рамките на изпитателния срок на дадената му присъда за кражба. 

Часове по-късно шофьорът идва в болницата, за да разбере състоянието на пострадалата и там е задържан.