Таксиметровият шофьор Атанас Килиджийски, който преди повече от месец блъсна възрастна жена на пешеходна пътека в Пловдив и избяга от държавата, се крие в Англия. Тази информация получи TrafficNews от жена, която неволно е приютила мъжа и жена му без да подозира нищо.

Катастрофата стана на 18 февруари в центъра на Пловдив, а пострадалата 60-годишна жена преминавала на пешеходна пътека. Според разследващи шофьорът не е намалил скоростта преди удара. След това пострадалата е била откарана в болница, където се разбира, че е със счупен таз и фрактура на ръката. 

Камера запечата как таксиметров шофьор помита жена на пешеходна пътека в Пловдив и бягаСъдът обаче го пусна под гаранция и дори отмени първоначалния му арест

Припомняме,че , както медията ни съобщи след инцидента Районният съд в Пловдив го освободи срещу символична гаранция , въпреки че мъжа помете пешеходката и без дори да спре, избяга от мястото на инцидента. Веднага след това, държавното обвинение беше протестирало пускането на Килиджийски.  За да избегне правосъдието, мъжът напусна пределите на България през границата ни със Сърбия,въпреки че е с отнета книжка. По тази причина делото пред Окръжен съд се проведе без неговото присъствие и задочно му бе наложен арест. Той бе обявен и за издирване, но колко се издирва не е ясно, тъй като към този момент той е на свобода и пребивава в малко градче в Англия.

Българката, подала информацията, иска да остане анонимна, поради съображения за сигурност, но разказа пред медията ни, че се е познавала бегло с жената на виновника  Дияна Килиджийски , тъй като са  работили 5 години заедно Англия. Тя споделя пред TrafficNews, че въпросната се е свързала с нея за помощ и подслон в Англия.

„Имам къща под наем в Англия, където със семейството ми живеем сами. Тя ми се обади и ме  помоли временно да отседнат при нас. Първоначално уговорката ни беше да дойдат тя и сина й, който е от друг мъж, не от въпросния Атанас.  Аз й казах , че няма проблем да помогна за работа, за установяване на статут за уседналост, понеже тя не е била тук в период повече от 5 години, трябваше да й се сменят документи. Аз обещах да я заведа при жена , която може да свърши всичко това. Уговорката беше да дойдат временно в нас. Просто исках да помогна, но за такова престъпление даже и не подозирах” , коментира жената.

По-късно Дияна пояснила, че нещо е станало с мъжа й и е загазил, а по-думите на българаката от Англия, всичко й се е сервирало с недомлъвки. „Тя ми каза,  че той не иска да идва, дори и да дойдел  щял да  бъде  в отделна квартира, за да не ни създавала проблеми. Да, ама не - той дойде също.  Аз малко се озадачих, защото тя сподели, че не е в добри отношения с него и , че не иска да бъде на една територия с Атанас. Отдадох го на това, за жалост не съм се ровила по новини , за да видя какво всъщност се е случило. Защото това не е леко загазване, а направо е сериозен проблем. Въобще не знаех тогава за тази история”, добави още тя.

Жената задействала всичко по документацията на семейство Килиджийски . От разказа й става ясно, че  в момента, в който документите са били готови, веднага са тръгнали за Англия, дори без да знаят къде отиват. Жената разказа, че са пътували с личен на Атанас автомобил, който бил с много технически проблеми и трудно са пристигнали до желаната от тях дестинация.

На 29-ти февруари около 15:30 часа вече са били в град Уисбийч, където живее нашата читателка. „Дияна каза, че са си освободили жилището в Пловдив, като заяви, че нямат нищо общо с България вече. Няколко седмици стояха без работа, той  излъга, че не е имал статут за уседналост, а той е имал, тъй като е живял в Англия. Започнаха на черно да работят при един човек , който  помага на неустановени хора с работа. Уж започнаха да работят за 2 седмици, после се преместиха на друга работа, там не им било добре, отказаха се. Първият наем го дадоха, след това получих още малко пари, но до там. Дължат ми още 500 паунда”, каза още живеещата в Англия.

По-късно обаче възниква напрежение в съжителството между семейство Килиджийски и техните хазяйни. Ябълката на раздора се оказва, че е спиране на парното през деня.  „Дияна ми се развика, защо съм спряла парното, а времето беше топло. Крещеше ужасно.  По време на нашия скандал съседите извикаха полиция и те дойдоха. Помолих органите на реда да им кажат учтиво да напуснат дома ми, но да ми платят престоя. Те казаха, че на другия ден ще ми заплатят, събраха си багажа и тръгнаха. После ги засякох на един парк, при което отидох и им казах , че си искам парите. Дияна започна пак със скандалите, показваше ми средни пръсти”, допълни жената.

По думите на жената, първоначално й мнение за Атанас е било, че е много спокоен и възпитан мъж, а в същото време се е оказал прикрит лъжец. Той определял катастрофата, като просто инцидент и леко е закачане на жената с огледалото. „Когато гледах клипа бях фрапирана. Обясняваше, че е било безобидно”, заяви възмутено жената.

Последно българката се е чула с Атанас преди два дни, а по думите й той криел от жена си разговорите им. Дияна категорично му е забранила да връща парите за квартирата.  Килиджийски е заявил, че се намира в Корби, което е на час  от града , в който са пристигнали през февруари.  Дали това е така и Атанас казва истина, не е ясно. От тогава жената не се е чувала със семейството, но силно се притеснява и иска той да бъде арестуван по-бързо.

TrafficNews уведоми покуратурата за постъпилия сигнал. По наша информация Килиджийски се издирва по линия на международното сътрудничество. 

Задочно наложиха арест на избягалия таксиджия, който блъсна пешеходка в ПловдивТой бе пуснат преди дни под символична гаранция от Районен съд- Пловдив