Задържаха джебчийка в Пловдив. Преди две седмици пловдивски полицаи започнала работа по сигнал за отнет с ловкост портфейл с пари и лични документи на посетител в известна търговска верига за дрехи на бул. „Руски“. Междувременно се оказало, че и техни колеги разследвали посегателство, извършено по подобен начин в магазин на ул. „Капитан Райчо“. В петък съвместните действия на екипите дали положителен резултат и в полицейския арест била отведена авторката на двете кражби – 47-годишна жителка на село Йоаким Груево. На жената е повдигнато обвинение.

Междувременно трима са заловени непосредствено след кражби на гълъби от два частни адреса в  Брезово. Работата по „горещи следи“ започнала веднага след получените сигнали от двама стопани, които в неделя сутринта забелязали разбити гълъбарниците си. Още същия ден криминалистите установили и задържали извършителите – трима жители на старозагорско село, 21-годишен и двама непълнолетни. От тях са иззети откраднатите птици от различни породи.

Бързо производство е започнато и срещу 53-годишна пловдивчанка за престъпление с акцизни стоки. В неделя тя била засечена от екип на Трето РУ да носи в себе си над 1000 къса цигари без български бандерол. Контрабандните тютюневи изделия са иззети с протокол за доброволно предаване. С полицейска заповед жената е задържана за едно денонощие.