Стар познайник на полицията изплува от разкритата измамна схема, в която мъж е прибрал 68 000 лева от двама наивници, влезли в търговски отношения с него. Пловдивчанинът Минчо Овчаров е задържан, след две измами в Шумен и Пловдив. Установено е, че Овчаров е извършил измама в Шумен, като обещал на пострадалия, че ще му достави 1500 метални варели за пчелен мед от Украйна. Той представил техническа документация на продукта и сключил фиктивен договор за доставката. Впоследствие обвиняемият започнал редовно да иска пари от „клиента“ и му изтъквал различни причини за забавяне на пристигането на варелите. Така в продължение на няколко месеца пострадалият предал вноски от общо 60 000 лева, като част от тях изпращал по банков път, някои давал на ръка и др. Към момента сумата не е възстановена.

Вторият пострадал е гражданин от Пловдив, на когото Овчаров обещал да му достави на изгодна цена автомобил от Южна Корея, представяйки се за вносител. Мъжът предал определена сума за колата, като след това измамникът поискал още пари и за други услуги – ремонт на автомобил, включване в група на шофьори за междуградски превоз, за издаване на стикери за упражняване на таксиметрова дейност и др. Причинената имотна вреда на пострадалия е 8000 лева.

Минчо Овчаров е бивш футболист на "Локомотив" - Пловдив и младежки национал, но през годините криминалната му слава далеч надхвърля спортните му успехи. Той е задържан многократно заради участие в различни измамни схеми. Изтърпял е и няколко присъди, след които е реабилитиран. Наричат го Г-н Опасен чар по аналогия с култовия герой на Тодор Колев в едноименния филм. След всяка присъда той твърди, че се е променил и работи честно и почтено като рехабилитатор. През 2011 година името му бе замесено с това на бившия шеф на митниците Ваньо Танов, като бившият главен секретар Валентин Петров заяви, че двамата са провеждали нерегламентирани срещи, в които Танов е търсел компромати срещу Петров. 

Последно името на Овчаров се появи през 2018 година, след като бизнесмен от Чепеларе се оплака , че бил измамен при сделка със сушени гъби, купени на търг от митницата. 

Видно от последните обвинения, на 69 години Г-н Опасен чар продължава да е активен и слуховете за неговото пенсиониране очевидно са силно преувеличени.