Бизнесменът Радослав Керанов е арестуван от полицията в Пловдив, научи ексклузивно TrafficNews.bg

Той е заподозрян в палежа на таксиметровия автомобил на Георги Ряпов, за който TrafficNews.bg съобщи първи и по подозрение в кражба на автомобил.

Радослав Керанов е таксиметров бос, има автомобили, които ги отдава под наем за таксиметрови услуги.

В ареста е и управителят на фирмите на Керанов - Милко Доевски и спортистът Мартин Поптолев.
TrafficNews.bg припомня, че има студена война , която от доста време се води между таксиметровите фирми в града , очевидно минава в по-активна фаза. Шестместното такси на Георги Ряпов, председател на Асоциацията за защита на таксиметровите шофьори бе опожарено тази сутрин. Подпалвачите са налели запалителна течност през решетката под предното стъкло и след това са драснали клечката. Целият двигател на хюндая е изгорял. Автомобилът е напълно унищожен. Няма съмнение, че пожарът е умишлен, а самият Ряпов е категоричен , че това е дело на хора от таксиметровия бранш. Той вече е започнал собствено разследване и се закани , че „ще изкара целия бакшишки бизнес на светло!

„Твърди, че не може да обвини конкретно никого, но има няколко версии . Ряпов се страхува , че може да е пострадал , заради обтегнатите отношения между бизнесмените Радослав Керанов и Мариян Киров. Първият има фирма, която отдава под наем таксиметрови автомобили, а вторият е собственик на таксиметровата компания „Корект Транс”.

„Преди няколко седмици от Автомобилната инспекция отнеха лиценза на Радо, а Мариян се обади в София да пита защо. След това пусна жалба в прокуратурата от името на другата асоциация”, твърди Ряпов. Самият Керанов възмутено отрече всякаква връзка с палежа.

„От три дни съм на легло. Не ми е до никого. Аз този човек Ряпов съм го виждал само веднъж в живота си. Нека внимава какво говори, да не се видим в съда!” коментира бизнесменът. Самият той бе нападнат пред дома си от двама маскирани мъже, а след това му спукаха гумите на джипа.

Другата версия според таксиметровия шофьор е битката за минимална тарифа. Асоциацията , оглавявана от Ряпов настояваше за тарифа от 80 стотинки , а другата Асоциация на таксиметровите водачи настоява за 65 стотинки на километър. В крайна сметка повечето фирми се обидиниха зад цената 0,65, но две от компаниите „Еко Такси ” и „Интер Такси” искат да карат на 0,45 стотинки за километър. „Сега шофьорите работят по много часове, въртят като гламави.

Това е опасно и за самите пътници, и за бизнеса изобщо. Ние не искаме хората да работят по 14 часа, а по 8-9 както е нормално. Собствениците на фирмите изобщо не ги интересува, прибират си парите за ефирите и никой от тях не издава касови бонове”, коментира Ряпов.

„Това е благодарността на бранша. Категоричен съм че подпалвачите са мои колеги. Аз не дължа пари на никого, нямам проблеми. Имам съмнения, но не мога да натопя никого. Опитвам се да правя добро, работя за каузата, боря се за правата на таксиметровите шофьори , а вижте какво получавам насреща. Искам през TrafficNews да кажа на всички „Подпалвачи! Чакат ви тежки дни! Ще изкарам целия бакшишки бизнес на светло!” закани се Ряпов.
Цената на опожарения хюндай е 14 хиляди лева. Той не е застрахован. „Едва свързваме двата край и събираме пари за осигуровки и да преживяваме. Не можем да си позволим каско” твърди таксистът. Края изгорялата кола днес се събраха доста негови колеги.

ВИДЕО ОТ ПАЛЕЖА ВИЖТЕ ТУК


Очаквайте още подробности за ареста на Радослав Керанов!

TrafficNews.bg