Трета кола, управлявана от неправоспособен водач, причинила тежката катастрофа, станала снощи на пътя Пловдив -Поповица, в района на Кемера. Това съобщиха за TrafficNews.bg от полицията в Пловдив.

"Фолксваген Голф" със софийска регистрация, пътуващ в посока Пловдив се размаза в немския „Мерцедес“. Голфът влязъл в насрещното движение, след БМВ, управлявано от 35-годишен мъж от Ново село, го ударил отзад, след което се стигнало до адския сблъсък.
Според първоначалните данни, лек автомобил «Фолксваген» със софийска регистрация се завъртял на пътя и се врязал в насрещно движещ се лек автомобил «Мерцедес» с немска регистрация. На място са загинали двама столичани от първата кола – 46-годишният шофьор и негов спътник, на 44 години.

В болница за наблюдение са настанени трима чужденци, пътували в мерцедеса – водачът на 46 години, 45-годишна жена и 20-годишният им син.

„По-тежко пострадала е жената. Тя има счупени 5 ребра, пневмоторакс и коремна травма. Настанена е в Първа хирургична клиника. Мъжът и младежа не са тежко пострадали, но въпреки това са хоспитализирани за наблюдение.”, съобщиха за TrafficNews.bg от УМБАЛ „Св. Георги”.

„В хода на предприетото разследване служители от сектор „Пътна полиция” установили, че причината за сблъсъка бил лек автомобил БМВ, който се е движил с несъобразена скорост спрямо метеорологичната обстановка и поради неспазена дистанция ударил отзад Фолксваген-а”, казаха още от МВР-Пловдив. Неправоспособният водач на 35-години от Ново село напуснал местопроизшествието, но след кратко издирване тази сутрин е установен и задържан. Образувано е досъдебно производство и работата на разследващите продължава.

Новината със СНИМКИ от инцидента - ВИЖТЕ ТУК

Ето и ВИДЕО от инцидента: 

TrafficNews.bg