Обвиненият за двойното убийство на баща и син Ботеви - Йордан Таков, ще научи своята присъда до дни. В петък той ще чуе "виновен" или "невинен", научи медията ни.

Йордан Таков е първи братовчед на Васил Ботев и бизнес партньор на сина му Христо Ботев. Те са имали обща фирма занимаваща се с вендинг автомати и продукти за кафе.  До убийството се стигна след спречкване на 26 ноември 2019 година. Тогава Йордан Таков застреля със законно притежаван  пистолет Макаров съдружника си Христо Ботев и баща му Васил Ботев.

Процесът днес приключи с изслушване на два записа – обаждането на Таков на 112 след разстрела и възстановка от случката в склада.

След това представителите на двете страни не направиха никакви нови искания. Така според тях делото е изяснено от правна страна и може да се премине към финални решения.

Поради сериозността на обвинението, сложността на престъплението и наличието на много адвокати, последните помолиха съда да отложи пледоариите за нова дата, а именно за петък. 

Тогава страните ще представят заключителните си речи. След това съдът ще реши виновен ли е Таков, или не.

Припомняме, че днес Йордан Таков даде за първи път подробни показания. Той отново отказа да признае вина, и твърди, че е жертва и престъплението е извършено при условието на неизбежна самоотбрана.

За първи път: Йордан Таков проговори за двойното убийство на баща и син Ботеви в КършиякаТой продължава да твърди, че е жертвата и се е защитавал