Делото за серията палежи в Пловдив и областта, обвиняеми по което са адвокат Владимир Елдъров и таксиметровия бос Радослав Керанов, е на финала си. Днес, две години след първия старт на делото,  съдебното разследване приключи и в края на октомври наблюдаващият прокурор Галина Андреева и 11- те адвокати на обвиняемите и частните ищци, ще направят своите пледоарии. 

Освен Елдъров и Керанов, подсъдими по делото са  Милко Доевски, боксьорите Поптолев, Валери Бодуров и  Светлин Спасов, както и приятелят им Петьо Пенев.  Повдигнати са обвинения за подбудителство към убийство на пловдивския адвокат Владко Мерджанов, за подбудителство към палежи, за 4 палежа, за унищожаване на чуждо имущество, за кражба на кола и пр. 

В основата на престъпленията, като мотив прокуратурата посочва борба за клиенти, както и пълна липса на зачитане на правата на останалите хора. В свое разследване в началото на 2015 година TrafficNews.bg разказа за порочна схема за измами с обезщетения от катастрофи. В нея бе замесен адвокат Владимир Елдъров. По тези случаи в прокуратурата има образувано и друго досъдебно производство, което е на път да приключи.