Арестуваха няколко апаши в Пловдив и областта. Двама от тях опитали да оберат магазини в Пловдив.

17-годишен криминално проявен тийнейджър, се опитал да премине след касовата зона на магазин за спортни стоки  в един от търговските центрове под тепетата без да заплати дреха на стойност 100 лева. Срещу момчето е започнато бързо производство.

Междувременно е образувано досъдебно производство срещу 36-годишен мъж с множество криминалистични регистрации и присъди. Той е заподозрян, че в петък задигнал марков парфюм за над 200 лева от търговски обект в квартал „Кършияка“.

Младеж пък е задържан непосредствено след извършен грабеж в Асеновград. Вчера полицаи в града го хванали след сигнал за издърпан мобилен телефон от ръцете на 15-годишен тийнейджър. Още същия ден в полицейския арест бил отведен 21-годишният апаш, срещу когото е започнато досъдебно производство.

Две кражби на електроенергия са установени при проверки в частни имоти в малките населени места в областта.  Неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа и създаване на условия за непълно отчитане на потребения ток били осъществени в къща в асеновградското село Боянци и вилна постройка край хисарското село Михилци. Срещу собствениците на имотите са образувани бързи производств.