Провеждаме комплекс от мероприятия, с които се надяваме да установим и задържим мъжа, ударил лекарката от Неотложна помощ в Раковски , заяви за TrafficNews.bg директорът на ОД на МВР -Пловдив Пламен Узунов. Той заяви, че се надява  до края на деня той да е в ареста. 

Д-р Божидара Пеевска, бе нападната в кабинета си. Тя има дългогодишен стаж като педиатър. Лекарката прегледала детето и го насочила за промивка на стомаха в друг лекарски кабинет на болницата, в която се помещава и Спешна помощ-Раковски и успокоила близките, че няма данни животът на детето да е в опасност. Ромите обаче настояли тя да извърши манипулацията веднага и в този момент се нахвърлили върху нея. След това непознат мъж я ударил по главата. 

Междувременно колегите на д-р Божидара Пеевска подадоха рапорти за напускане. Те заплашиха да оставят Раковски и околните села без медицинска помощ, ако полицията не открие и арестува нападателите на колежката им, която беше нападната и бита безпричинно от разгневени родители, които довели 3-годишното си дете за преглед, след като погълнало прах за пране.

„До момента няма информация от полицията нападателите да са открити. Надявам се извършителите на това деяние да бъдат заловени и да бъдат наказани”, каза директорът на неотложната помощ в града Георги Георгиев. Той потвърди, че двама от лекарите устно са го предупредили, че ще напишат молбите си за напускане, защото сигурността им не е гарантирана.

Ръководствата на пловдивската полиция и представители на центровете за спешна медицинска помощ  са набелязали мерки за оказване на съдействие на медицинските екипи. Докторите могат да искат помощ от полицията още когато усетят агресия при самото телефонно обаждане. 

TrafficNews.bg