Майката от Елин Пелин, която заяви, че дъщеричката ѝ е била отвлечена от своя баща, е отказала да предаде детето в изпълнение на съдебно решение. Вчера сутринта в РУ - Елин Пелин са получени три сигнала от булевард „Новоселци“. Първият бил за възникнал скандал, като последвали още две съобщения-първото за отказ на майка да предаде детето на бащата съгласно съдебно решение, а второто – от самата майка, че бившият й съпруг отвлича детето им. Междувременно се появил и клипът в социалните мрежи, за който съобщихме.

Незабавно на адреса са изпратени полицейски служители. Пред униформените Катерина обяснила, че бившият й съпруг е отнел дъщеря им, ударил я е, после предал детето на свой роднина, който се отправил към поликлиниката. Нейният баща ги последвал, но не успял да вземе внучката си.

За изясняване на казуса родителите на жената били поканени в районното управление, а към 8.50 часа бащата се явил в полицията заедно с детето, за което веднага била уведомена майката.

Бащата, отвлякъл дъщеричката си, сам се явил в полициятаДържавната агенция за закрила на детето се самосезира по случая

Полицейските служители оказали и съдействие на държавен съдебен изпълнител, от когото е изготвен протокол, а в присъствието на служители на Дирекция „Социално подпомагане“ детето е предадено на бащата. От родителите и роднината на бащата са снети сведения и съставени предупредителни протоколи.

От РУ - Елин Пелин уточняват, че през последните месеци униформените неколкократно са оказвали съдействие във връзка с подадени жалби от всеки от двамата родители за неизпълнение на съдебни решения.

По случая е образувана проверка, докладвана в Районна прокуратура - Елин Пелин.