ДАНС влезе в пловдивското основно училище "Петър Берон". Служителите на агенцията по сигурността са влезли при директора на училището Стефан Кючуков, пише Дарик.

Вчера той беше обвинен, че трима служители са били принуждавани да попълнят молба за прекратяване на трудовия си договор по взаимно съгласие. От синдиката твърдят, че директорът на учебното заведение Стефан Кючуков е упражнявал натиск върху персонала и е предприел редица незаконни и неморални действия, с което е създал напрежение в колектива.

От синдиката обявиха също, че в момента в школото няма обособена учителска стая. Според тях няма и назначен служител, който да борави със Системата за финансово управление и контрол. Архивът в школото се пазел в мазето в изключително лоши условия, а помещението на бившия учителски кабинет било отдадено под наем на зъболекар. 

В същото времеродители и учители застанаха в защита на директора Стефан Кючуков.

Тормоз в пловдивско училище! Директор принуждавал преподаватели да подадат молби за напусканеСиндикати подали жалба до Прокуратурата и МОН за редица нарушения, извършени от Стефан Кичуков