Окръжният съд в Ловеч пусна Данчо Катаджията под домашен арест. Магистратите измениха най-тежката му мярка "задържане под стража" в по-лека.

Според съдебния състав Данчо Катаджията няма да се укрие. За него се заговори след разследване на Нова тв, което показа охолният му начин на живот, както и злоупотреби със служебно положение, принуда, данъчни престъпления.

 Пред съдът инспектор Йордан Петков се разплака, заявявайки, че не се чувства добре в следственият арест, сред затворници, които лично е вкарвал зад решетките. Данчо Катаджията, обяви също, че е получавал и паник-атаки в ареста.

"Не се чувствам здравословно добре. Получавам паник атаки, защото съм принуден да стоя с хора, които съм вкарал в затвора. Не заслужавам да съм тук. Аз съм спасявал човешки животи", каза Йордан Петков пред съда.

Роднините на Петков ръкопляскаха, след като съдът го освободи. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване. Разследването срещу Йордан Петков продължава. Разследването срещу Йордан Петков продължава.

Йордан Петков от днес е отстранен от длъжност. Това обяви на брифинг окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков, предаде репортер на TrafficNews. Срещу него са образувани нови досъдебни производства. 

Припомняме, Данчо Катаджията беше арестуван навръх Деня на влюбените в "Пирогов". Йордан Петков беше отведен в следствения арест в град Ловеч. Той бе обявен за издирване. Откриха го в Пирогов в отделението по кардиология.

Диагнозата му е била прединфарктно състояние, но от дирекция "Вътрешна сигурност" и прокуратурата поискаха експертиза да проверят дали това е така. Интересното беше, че Данчо Катаджията е здрав, а диагнозата фалшива.

Йордан Петков е разследван за укриване на доходи, контрабанда на цигари, принуда, търговия с влияние, пране на пари и данъчни престъпления след разследване на Тина Ивайлова и NOVA.

Повдигат обвинение на Данчо КатаджиятаПолицаят притежава скъпи имоти, луксозни автомобили, както и язовир

Разследване: Имал ли е полицейски чадър Данчо Катаджията от Ловеч?Йордан Петков:Като приключат офанзивите срещу мен, имам какво да ви кажа