Двамата близнаци Динкови ще се изпратят пред съда за пореден път. Вторник на 10-ти септември от 9:30 ще бъде проведено заседание, а близнаците са на крачка от това да получат своята присъда, ако бъдат признати за виновни.

След прочитането на показанията на предходното заседание,  стана ясно, че е изяснено почти всичко по делото- изслушани са всички свидетели и са приети всички експертизи на вещите лица.  Това заседание ще бъде проведено, за да  се изяснят фактите и се очаква от  Окръжен съд Пловдив да бъде предоставен запис на разговор между Бизюрев и един от близнаците, който да бъде приобщен към това производство.

Припомняме, че според акта на прокуратурата,  обвинението срещу Борислав и Валентин е за лично укривателство. За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода до пет години. Близките на Митко категорично не са съгласни с държавното обвинение, защото смятат, че братята не са укриватели, а съучастници в убийството. Динкови дори пожелаха да признаят вината си и производството да протече по общия ред без разпити на свидетели, но съда не го позволи.

Двамата Борислав и Валентин бяха в списъците за разпити на свидетели и по производството за умишленото убийство на Димитър Малинов, което се води срещу Рангел Бизюрев. Братята обаче категорично отказаха да дават показания и не отговорих на нито един въпрос, който им бе зададен.

Мярката им за неотклонение остана „задържане под стража”, въпреки множеството направени искания за по-лека такава от страна на адвоката им Светлана Званчева.

Близнакът Борислав от Цалапица отказа да говори пред съда, утре - очна ставка с БизюревЧетат показанията му от разследването

Близки на Митко пред съда: Протестите продължават, Динкови са съучастнициДелото срещу двамата близнаци ще започне след около час пред Районен съд Пловдив

Не позволиха на близнаците Динкови да признаят вина, оставят ги в арестаРазпитват всички свидетели и вещи лица по делото