"Искаме справедливо наказание за убиеца на Петър", коментира пред репортер на TrafficNews братът на убития ром в село Болярино - Ангел Гаджанов.

Пред журналисти той разказа, че цяло нощ е стоял до премазаното тяло на брат си, а гледката била покъртителна. По думите му, полицейски екип се отзовал на подадения сигнал след цели 3 часа.

"Сгазил го е на 500 метра от фермата", допълни Ангел. Той не отрече, че брат му е с дълго криминално досие, но обясни, че след като е излежал присъдите си, намерил си е работа и се е оженил. Вече бил нов човек. Работил в село Маноле като общак, редил тухли. Петър оставя бременната си съпруга и дете.

"Вече няма живот за нас, искам този човек да получи доживотен затвор. За мен това е единственото справедливо наказание", коментира съпругата на Петър.

Семейството е категорично, че ако Димитракис Пирилис бъде пуснат от ареста, ще търсят отмъщение.

"Представете си да беше убит някой българин. Тук всичко щеше да е под обсада. Щяха посред нощ да нахлуят в махалата. Сега е убит циганин и се надяваме за убиеца му да няма компромис", казва Ангел.

Припомняме, че Димитракис Пирилис е задържан за 72 часа в ареста, като предстои държавното обвинение да поиска най-тежката мярка спрямо него, а именно "задържане под стража".

Срещу него има повдигнато обвинение за умишлено причиняване на смърт при управление на МПС. Бизнесмена може да отнесе присъда от 10 до 20 години затвор.

Доживотен затвор? Обвиниха бизнесмена от Кипър за убийството на крадеца в нивата муКъщата на Димитакис е горяла през 2015 година

Фатално! Кипърец блъсна и прегази три пъти ром крадец край ПловдивСрещу него ще бъде повдигнато обвинение за предумишлено убийство

Какво коментираха близките на жертвата и кметовете на Болярино и Белозем - вижте във ВИДЕОТО: